Ma este 20:30 és 21:30 között lesz a Föld órája. Idén minden eddiginél több, 178 ország csatlakozott az akcióhoz világszerte.

A hagyományos 60-as logó a Föld Órája akció 60 percét szimbolizálja, amellyel szeretnék felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Idén egy + jellel egészítették ki a logót, ezzel is biztatva mindenkit, hogy a 60 perc letelte után, az év többi napján is gondoljon a környezetére.

A Föld óráján világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

A Föld órája akció az ausztrál WWF kezdeményezésére indult 2006-ban. Akkor Sydney-ben kapcsolták le a fényeket egy órára, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozásra.

2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint kétmilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát, több mint száz ország, több ezer város és számos híresség áll ki a WWF klímavédelmi törekvései mellett. 2008 óta Magyarországon is lekapcsolunk.

A Föld órájához 2012-ben 2 milliárd ember, 152 ország és 6525 város csatlakozott világszerte.

2014. március 31-én, a Lánchídon megszervezett hazai központi lekapcsoló eseményre közel 4000 környezetért aggódó látogatott el, hogy 20:30-kor együtt kapcsolják le Budapest díszvilágítását, a WWF Magyarország weboldalán pedig 93 magyar település, 486 vállalat és csaknem 9000 magánszemély csatlakozott a kampányhoz.

2014-ben világszerte 7000 település és 162 ország vett részt a világ legnagyobb önkéntes akciójában.

2016-ban rekordot döntött a csatlakozó országok száma. Magyarországon a központi rendezvény a Művészetek Palotájában lesz a WWF Magyarország szervezésében.

Csatlakozz Te is, kapcsold le a nélkülözhető világításodat, elektromos berendezéseidet egy órára.

www.earthhour.org/

www.foldoraja.hu/

 

Forrás: www.fna.hu