Az alábbiakban összefoglaljuk azt az 5 legfontosabb munkajogi változást, mely  2015. január 01-től érvényes.

1.A keresőképtelenség idejére is jár szabadság

Korábban a szabadság szempontjából a naptári évenként 30 napot meg nem haladó keresőképtelenség számított munkában töltött időnek, azaz a hosszabb tartamú keresőképtelenség arányosan csökkentette a munkavállaló szabadságát. Ez nem felelt meg az uniós szabályoknak, így változtattak rajta.  2015. január 1-jétől a keresőképtelenség teljes egészére jár szabadság, függetlenül annak időtartamától.

2.Részmunkaidő a gyerek 5 éves koráig

Változott a kötelező részmunkaidős foglalkoztatás szabályozása: a munkáltató a munkavállaló ajánlatára a gyermek 3 éves koráig, három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén viszont a gyermek 5 éves koráig köteles a munkaszerződést az általános teljes napi munkaidő felének megfelelő tartamú részmunkaidőre módosítani. Eddig a gyermek 3 éves koráig kérhette a munkavállaló a munkaszerződés módosítását.

 

3.Apákat megillető pótszabadság

Az apának a gyermeke születése esetén, legkésőbb a születést követő 2. hónap végéig öt nap, ikergyermek születése esetén hét munkanap pótszabadság jár, amelyet kérésének megfelelő időpontban kell kiadni. A szabadság akkor is jár, ha a gyermek halva születik vagy meghal.

4.Új fogalom:  nagycsaládos munkavállaló

Az Mt. tartalmazza, hogy ki minősül  három vagy több gyermeket nevelő munkavállalónak:  az, aki a családok támogatásáról szóló törvény szerint szülőként legalább három gyermekre tekintettel családi pótlékra jogosult és gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozási segélyben részesült vagy részesül, illetve az, aki gyermeknevelési támogatásban részesült vagy részesül.

5.Munkajogi védelmet kaptak a vezető beosztású munkavállalók

Változtak a vezető állású dolgozókra vonatkozó szabályok. 2015. január 01-től a vezető is felmondási tilalom alatt áll az alábbi esetekben:

  • a várandósság időtartama alatt,
  • a szülési szabadság alatt, és
  • a nő jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésének, de legfeljebb ennek megkezdésétől számított hat hónap tartama alatt.