Uzleti naptar - 10. het

A héten esedékes a februári munkabérek legkésőbbi kifizetése:

Március 10.: A januári bérfizetés utolsó napja

A járulékok utalásánál nyerünk egy kis időt, mivel 12-e szombatra esik, majd pihenünk egy kicsit és így a következő héten, március 16-án lesznek esedékesek a befizetések.

Heti tipp:

A 3 millió forintos vagy azt meghaladó jegyzett tőkével rendelkező kft-knél marad a 2016. március 15-ei határidő, az ő esetükben nem tartalmaz módosítást az Országgyűlés által 2016. március 01-én elfogadott törvénymódosítás  Akik még nem helyezték társasági szerződésüket az új Ptk. hatálya alá, március 15-ig ezt meg kell tenniük. Ha ebbe a körbe esik a céged és még nem kerested fel az ügyvédedet, a héten szakíts rá időt.

Amennyiben csupán a jogszabályi módosítások miatt válik szükségessé a létesítő okirat módosítása, úgy illeték és közzétételi költségtérítés megfizetése nélkül lehet a cégbírósághoz változásbejegyzési kérelmet benyújtani, természetesen ügyvédi közreműködéssel. Ha azonban az előzőeken túl egyéb változásokat  is szeretnének átvezetni, akkor már illeték és közzétételi díj fizetési kötelezettségük keletkezik.

Sikeres hetet kívánunk Neked  🙂

Komjáthy Könyvelés