Uzleti naptar - 35. het

Szeptember első napjaiban a dolgozók augusztus havi bérének elszámolásával

kapcsolatos teendőink lesznek:

2016. szeptember 01.         Jelenléti ívek leadása bérszámfejtő részére

 

Heti tipp:

A nyár és az ősz a fesztiválok, falunapok kiemelt időszaka. Ezeken a rendezvényeken általában nincs belépődíj, a programokat a látogatók ingyen élvezhetik. Sok esetben ingyenesen ételt és italt is biztosítanak a szervezők a megjelenő nézőknek, közreműködőknek.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szabályozza a helyi és nemzetiségi önkormányzat, az egyesület, az alapítvány, és egyház által szervezett kulturális, hagyományőrző, sport, szabadidős és más hasonló közösségi rendezvényen nyújtott szolgáltatások adókötelezettségét is.

A lakosság, a közösség széles körét érintő, nem zártkörű, egységes részvételi feltételekkel szervezett rendezvényen a helyben nyújtott szolgáltatás, helyi fogyasztásra juttatott étel, ital adómentes juttatás, így azzal kapcsolatban sem a magánszemélynek sem a rendezvény szervezőjének nincs adófizetési kötelezettsége.

Szintén adómentes – legfeljebb a rendezvény összes költségének 10 százalékának erejéig – a résztvevőknek adott szóró ajándék, például póló, kitűző.

Az ingyenesen fellépők, közreműködők részére biztosított étkezés is adómentes juttatás.

 

Legyen sikeres heted!

Komjáthy Könyvelés