uzleti-naptar-37-het

A hetet adó-és járulékutalásokkal kezdjük, majd 15-én folytatjuk a helyi adóelőleg utalásokkal.

2016. szeptember 12.                Adó- és járulékutalások

2016. szeptember 12.                KATA utalás

2016. szeptember 15.                Helyi adóelőleg utalások

 

Heti tipp:

Kevés információ jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy a már meglévő online pénztárgép engedélyeket is meg kell újítani, a gépeket frissíteni kell. Ennek oka, hogy változtak a korábban beüzemelt gépekre vonatkozó műszaki-technikai követelmények, kibővül a központi memóriaegység kommunikációja. Az új szabályozás értelmében a szofver frissítésre azért van szükség, mert ezáltal a pénztárgépek jövőre “átszemélyesíthetők”, vagyis eladhatók, bérbeadhatók lesznek.

A jelenleg üzemelő online pénztárgépek szoftverének frissítését a NAV  végzi online, a kasszák tulajdonosainak, üzembentartóinak semmilyen kötelezettségük nincs és egy forintjukba sem kerül – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a 2016. szeptember 10-én megjelent közleményében. Ehhez a pénztárgépgyártóknak és pénztárgép forgalmazóknak kell módosítaniuk a már meglévő engedélykérelmüket.

A több mint 20 ezer, online kassza használatára újonnan kötelezett vállalkozást a szoftverfrissítés nem érinti, nekik 2016. december 31-ig egy modernizált kasszát kell beszerezniük.

Az NGM emlékeztetett, hogy 2017. január 1-jétől a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet; a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását; a plasztikai sebészeti tevékenységet; a diszkó, táncterem működtetését; a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsító szalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak kell online pénztárgéppel kiállított nyugtát adniuk. A rendelet módosításán jelenleg dolgozik a gazdasági tárca.

 

Legyen sikeres heted!

Komjáthy Könyvelés