Üzleti naptár - 4_1. hét

Január utolsó hetéhez érkeztünk, túl vagyunk a havi adófizetési kötelezettségeink nagy részén.

Még egy jelentős feladatunk maradt az utolsó hétre, ez pedig a munkáltatói igazolások kiadása.

2016.01.25      Jövedéki adó előleg utalás

2016.01.31      Munkáltatói, kifizetői igazolások kiadása

Ha eddig még nem tetted meg, január utolsó hetén ki kell adnod a munkavállalóidnak az M30-as igazolást a 2015-ben szerzett jövedelmükről illetve a Járulékigazolást a 2015. évi levont és befizetett járulékokról.

Mivel ez a nap vasárnapra esik, így valójában még törvényszerűen jársz el akkor is, ha  február 01-én adod ki az igazolásokat. De ne hagyjunk mindent az utolsó napra!

2016.01.31      Bevallási nyilatkozat

A 2015. évben megszerzett jövedelmek vonatkozásában a NAV lehetőséget biztosít az adózók számára, hogy Szja bevallási kötelezettségüknek a munkáltatójukhoz vagy ha nincs munkahelyük, akkor a NAV-hoz megtett bevallási nyilatkozat útján tegyenek eleget.

A munkáltató felé az M30-as igazoláson tudnak azok nyilatkozni, akik a feltételeknek megfelelnek és szeretnének élni ezzel a lehetőséggel.

Heti tipp:

Ha magánszemélytől bérelsz ingatlant, ne feledkezz meg arról, hogy az ő részére is igazolást kell kiadnod részére január 31-ig. Az igazolás tartalmazza a bérleti jogviszonnyal kapcsolatban kifizetőként levont és az adóhatósághoz befizetett szja és eho összegét.

Legyen sikeres a heted!

Komjáthy Krisztina