uzleti-naptar-41-het

A héten esedékesek az egyéni  vállalkozók, őstermelők és magánszemélyek negyedéves adóelőleg utalásai is:

2016. október 12. Adó- és járulékutalások

2016. október 12. KATA utalás

2016. október 12.   egyéni vállalkozók, őstermelők, önálló tevékenységet végző magánszemélyek           adóelőleg utalása

 

 Heti tipp:

 Sok cég számítana banki hitelre a fejlődéshez, de jóval kevesebben bizonyulnak hitelképesnek a banki vizsgálatkor. Három fontos feltételnek kell megfelelni a vállalkozásának ahhoz, hogy pl. 20 millió forint hitelt fel tudjon venni.

  1. Gazdasági múlt

A legtöbb bank legalább 1 vagy 2 lezárt üzleti év alapján hajlandó csak hitelt nyújtani a vállalkozások számára, legyen szó bármekkora összegű hiteligényről is. A hosszú távú beruházási és a forgóeszközhiteleknél az elvárás 2 év.

Az árbevétel 10-15-20 százalékában maximalizált folyószámlahitelnél már 1 éves múlttal is el lehet indulni.

  1. Kimutatott eredmény

Abban az esetben, ha 20 millió forint 5 százalékos piaci kamatozású beruházási hitelt szeretnénk vállalkozásunkkal felvenni egy átlagosnak mondható 5 éves futamidő mellett, az első éves fizetési kötelezettség 4,9 millió forint. A 4,9 millió forint a kimutatott profitunk max. 70 százaléka lehet, azaz 7 millió forint kimutatott profittal kell rendelkeznünk ehhez a hitelnagysághoz.

  1. Rendelkezésre álló ingatlanfedezet

Minden banknál a szokásos biztosítéki követelmények közé tartozik a rendelkezésre álló ingatlanfedezet. Legolcsóbban és legbiztosabban a 100 százalékos ingatlanfedezet mellett tudunk hitelt szerezni.

A mai banki gyakorlatba teljesen beépült, kiváló alternatívát nyújtó biztosítéki lehetőség az állami kezességvállalás, azaz a hitelgarancia. Igénybevételével akár rendelkezésre álló ingatlanfedezet nélkül is tudunk hitelt szerezni. Igaz, ez némi költségvonzattal is jár, a hitel összegére vetítve körülbelül 1,3 százalékos tétellel kell kalkulálni. Az államilag támogatott Széchenyi hitelek esetében azonban a garanciavállalás is támogatott, itt a költség feleződik.

Legyen sikeres heted!

Komjáthy Könyvelés

 

Forrás: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/igy-kaphat-huszmillios-hitelt-a-ceg/